Kérdések - válaszok

Márton     20 február 2016 06:06 |
29 éves vagyok, és gyakran tapasztalok szorongást magamnál főleg reggelente. Az interneten rábukkantam egy cikkre amely szerint az alkoholizmusból való kigyógyulás után még évekig jelentkezhet idegesség, és ez valamilyen utóhatása ennek. Én nem voltam alkoholista, viszont elég érzékenyen reagálok rá, és emlékszem olyan 18-20 évesen volt viszonylag sok eset, mikor nagyon sokat ittam. Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e hogy az kémiai egyensúlya akkoriban eltolódott, és azóta sem gyógyult meg? És ha igen, ezt hogyan lehetne kezelni?


Az orvos válasza:
Tisztelt Márton!

A szorongás sok pszichiátriai betegség, illetve pszichés állapot kísérőtünete, részjelensége lehet. Az évekkel ezelőtti alkohol abususok kémiai utóhatását nem tartom valószínűnek.

Ittkénelennieanevemnek     20 február 2016 06:06 |
Kedves Nóra!
Alkoholproblémákkal is foglalkozik?


Az orvos válasza:
Ha az alkohol probléma a vezető tünet, akkor azt javaslom, inkább egy addiktológus szakorvost keressen fel.

Zsuzsanna     20 február 2016 06:06 |
Tisztelt Doktornő!
22 éves rokonom gyengénlátó és születési sérüléséből kifolyólag autisztikus tüneteket mutat. 8 hónappal ezelőtt került először pszichiátriai (zárt osztályos) kezelésre agresszió miatt. Gyógyszerbeállítása azóta sem sikeres s a fiatalember minduntalan visszakerül. Az osztályon "kezelés" címszó alatt napokon át altatózzák s szüleinek semmi megnyugtató előrelépésről nem számolnak be s arról sem, hogy mi miért történik vele, velük. A kérdésem az, hogy meddig érdemes még a kórházi kezelésben bízni, hogy a megfelelő gyógyszert és dózist megtalálják, vagy már régen magánrendelőt kellett volna keresni? Ön foglalkozik-e ilyen problémájú betegekkel? Budapest területén hová lehet még fordulni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Zs.


Az orvos válasza:
Tisztelt Zsuzsanna!

Agresszív, indulatos viselkedés esetén gyakran előfordul, hogy ambuláns keretek között nem megoldható a gyógyszer beállítás és kórházi kezelésre van szükség. A kifejezetten az Ön által leírt problémával foglalkozó budapesti osztályról nem tudok, a területi ellátási rend szerint illetékes pszichiátriai osztályhoz tudnak fordulni.

Katalin     20 február 2016 06:06 |
Tisztelt Doktorno!

baratom neveben irok, aki kulfoldi allampolgar. 2009 ota "ancia"-ban ( magyarra forditva, talan a szorongas szo felel meg) szenved. Iden majusban fejeze be a tobb eves Anafranil (es ritkan Rivotril )kurat, folyamatosan csokkentett adagban. Gyogyultnak erezte magat. Am kb egy honapja mas tunetek jelenteztek, a fejet, mintha satuba szoritanak, zavartnak erzi magat, par napja viszont ujra felutotte fejet a mellkasban korabban erzett egeto erzes. A kerdesem, hogy fenti tunetek okai lehetnek-e a gyogyszer leallasanak? Valamint szeretnek idopontot kerni egy szemelyes talalkozora a Doktornotol, amilyen gyorsan lehetseges. Koszonettel: Katalin


Az orvos válasza:
Kedves Katalin!

A tünetek lehetnek a gyógyszer leállítással kapcsolatos átmeneti panaszok, azonban az is előfordulhat, hogy a korábbi szorongásos tünetek tértek vissza (akár más, módosult formában is).
Konzultációra telefonon tudunk időpontot egyeztetni.

S.Katalin     20 február 2016 06:06 |
Tisztelt Doktornő!
A kérdésem az lenne,hogy vállal-e beteget kórházi ellátással egybekötve? Párom édesanyjának keresek SÜRGŐS megoldást! A tatabányai pszichiátrián fekszik skizofrénia miatt de semmit nem javul.Most már csont és bőr lefogyott vagy 20kg-ot.Ha nem találunk Neki azonnal valami megoldást akkor sajnos nincs sok hátra.A betegsége már régen is volt de a gyógyszerek segítségével olyan lehetett mint bárki más.De egyszer csak történt valami...senki nem tudja miért,de újra elkezdte hallani a hangokat,de azt mondta nem rosszak,csak énekelnek neki.Hamarosan más lett a helyzet és rossz dolgokat hallott,képzelt mint például,hogy megölik a mi gyermekeinket és hogy senki sincs biztonságban illetve ehhez hasonló dolgok zajlanak benne.Nem tudom mennyire van még a mi világunkban,de egy biztos! Nem tudom elfogadni,hogy nincs megoldás! Ez nem végződhet így! Ő míg egészséges volt addig óvónőként dolgozott,világ életében egy csupa szív ember volt és az is! Kell lennie valami megoldásnak! Most született egy kisfiúnk Bence.Szeretném ha még játszhatna a mamájával és megismerhetné.De nem az ágyhoz kötve,betegen...
Kérem ha tud segítsen!
Köszönöm!


Az orvos válasza:
Tisztelt Katalin!

A magánrendelésen csak ambuláns betegek ellátásával foglalkozom, terülten kívüli beteg kórházi kezelésének kérésével az adott osztály főorvosához kell fordulni.


10
bejegyzés összesen
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>